PhonePhone+45 59 44 97 91

Sök efter produkt

MAGNI

Magni: En familj av entreprenörer inom metallindustrin sedan 1950-talet.

Pietro Magni hade bakgrund som traktorreparatör när han 1972 grundade företaget FARGH SpA tillsammans med sina söner Riccardo och Giorgio och sin dotter Franca. Företagets konstruerade och byggde hydraulkranar.

1980 konstruerade och tillverkade han den första teleskopiska gaffeltrucken i Europa, FARGH 4000 FS. Gaffeltrucken var försedd med ett patenterat bomsystem.

1981 övertog Riccardo Magni företaget efter en dödsolycka på arbetsplatsen där hans far Pietro Magni omkom.

Riccardo Magni utvecklade FARGH 5000 RT och FARGH 3000 RT baserat på den första prototypen. Detta var extremt banbrytande modeller som låg till grund för ett samriskföretag mellan FARGH och Manitou Group. Det här samriskföretaget varade i över 27 år och avslutades i maj 2009.

Under denna långa period utvecklade Riccardo Magni företaget i enastående grad och registrerade personligen fler än 40 nationella och internationella patent. Samtliga patent hörde samman med roterande och icke-roterande teleskoplastare som Riccardo Magni uppfunnit. Under andra halvan av 2012 kände sig Riccardo inte redo att gå i pension, utan var i stället full av nya utmärkta idéer för teleskoplastare. Därför gjorde han som hans far gjort 30 år tidigare och grundade Magni Telescopic Handlers srl tillsammans med sina två söner Carlo och Eugenio och sina två döttrar Carlotta och Chiara. Vi kan lugnt konstatera att Riccardo Magnis personliga designtekniska kunskaper, hans ständiga kontakter med kunder, återförsäljare och mekaniker under de senaste 30 åren och hans nyskapande idéer banat väg för den andra generationen av roterande teleskoplastare.

Hos M. J. Hydraulik är vi stolta över att vara den officiella Magni-återförsäljaren av hela Magni sortimentet i Danmark och av begränsad del av sortimentet i sverige, nämligen Magni personlyftar sortimentet.

Läs mer på vår hemsida om det stora utbudet av Magni-produkter.

Sitemap
CloseClose